Familjekoncernen

Freezing Foods Småland Öland AB

Välkommen till Freezing Food, ett av Sveriges modernaste kyl- och fryshus. Ett kyl- och fryshus på 4 000 m3 med en kapacitet att lagra 12 000 pallar. Byggnaden består av åtta infrysningstunnlar med möjlighet att frysa in 45 ton per dygn, vilket motsvarar 36 000 pallar per år. Kyldelen är på 1 500 m3.

Delägt bolag tillsammans med Mörbylånga Åkeri AB.

Läs mer på Freezingfoodsmaland.se

Logotyp - Freezing Food Småland - Öland

Nya Elwoods Åkeri

Vårt dotterbolag Nya Elwoods Åkeri är ett fristående fjärrtransportföretag som tillhört familjen sedan 2002; ett litet, kundnära företag med stor flexibilitet och korta beslutsvägar.

Nya Elwood Åkeri som bedriver fjärrtrafik på Malmö-Helsingborg. Åkeriet utför alla typer av transporter av såväl parti- som styckegods – inklusive termotransporter.

Några större samarbetspartners är GDL, Ekdahls Miljö, Mertz Transport, Frigoscandia och Freja med flera.

Logotyp - Elwoods Åkeri

Spis-huset i Nybro AB (Eldabutiken)

Under 2006 köpte Nybro Transport företaget och etablerade en ny butik som invigdes den 1 september 2006. Butiken är belägen i Kalmar på Dragonvägen.

Spishusets produktprogram är heltäckande och innehåller täljsten- och gjutjärnskaminer, murspisar, täljstens- och kakelugnar, köksspisar, kassetter och pelletskaminer.

Spishuset säljer och monterar marknadens bästa spisar och skorstenar och utför även skorstensrenovering.

Läs mer på Eldabutiken.se.

Logotyp - Elda

Stora Hotellet i Nybro

År 2019 förvärvades hotellet och genomgick därefter en totalrenovering. Det öppnade åter dörrarna under 2021 och rymmer idag 31 rum, fyra konferenslokaler, två restauranger samt den lokala stadshussalen, även kallad Theandersalen.

Fastigheten uppfördes redan år 1935 i formgivningsstilen Art Déco och var vid den tidpunkten hotell, stadshus samt banklokal.

Hotellet är delägt tillsammans med Jonas Thuvesson.

Läs mer på Nybrostorahotellet.se.

Logotyp - Nybro Stora Hotellet

Nyfrakt i Sverige AB

NyFrakt i Sverige AB är ett fristående åkeriföretag som förvärvades 2021 och numera ingår i familjekoncernen. Nyfrakts verksamhet består av kundunika uppdrag som sker dag som natt.

Företaget har cirka 50 anställda, ett 30-tal fordon och bedriver sina uppdrag i södra Sverige. På Lyckvägen i Nybro finns en egen terminal för diverse lagring och omlastning.

Läs mer på Nyfrakt.se.

Logotyp - NyFrakt

Projekt Mosjön AB

Projekt Mosjön AB är idag ett mindre byggföretag med två anställda snickare. Första projektet var att bygga sjönära villor vid en insjö i Småland.

Logotyp - Projekt Mosjön